Salata de ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cutie ciuperci taiate sau 500 gr ciuperci
  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita mustar
  • un praf sare
  • un praf piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Se scot ciupercile din conserva si se clatesc in strecuratoare in jet de apa pentru eventualele urme de nisip. Daca folosim ciuperci proaspete, acestea se curata, se spala si se pun la fiert in apa clocotita in care am pus un praf de sare. Dupa fierbere respectiv clatire si scurgere in sita, se taie ciupercile felii se pun intr-un castron.

Ouale se fierb tari, se dau sub jet de apa rece pentru a se curata mai usor. Se scoate galbenusul din care se prepara o maioneza la care se adauga lingurita de mustar, praful de sare si piperul.

Albusurile se taie felii si se pun peste ciuperci. Se adauga maioneza de mai sus si patrunjelul. Totul se amesteca usor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise