Salata de orez cu ton

Timp pregatire
28 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g orez cu bobul lung
  • 1 cutie ton bucati
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 rosie mare
  • 2 castraveti mici
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper
  • 3 lg ulei de masline
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Main intai, se spala orezul in mai multe ape si se pune la fiert in apa clocotita cu sare.Se scurge bine, se lasa sa se raceasca si se pune intr-un castron mare.

Ardeiul se curata de nervuri sis e taie fasii, iar rosia se curata de seminte si se taie felii sau cubulete.Castraveti se taie cubulete sau rondele sis e pun impreuna cu ardeiul si rosiile peste orez.

Se adauga tonul scurs de zeama, patrunjel tocat marunt, si dessingul pregatit in ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.Se amesteca se lasa sa stea 10 min in frigider, dupa care se serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise