Salata de pepene galben si verde

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 felii de pepene galben
  • 4 felii de pepene verde
  • 2 pahare mari cu boabe de strugure tamaios
  • 10 prune coapte
  • 1 pahar de zahar pudra
  • 1/2 kg smantana
  • 2 paharele rom sau coniac
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • putina scortisoara pisata

Mod de preparare

Pepenele galben si cel verde se curata de coaja, iar miezul se taie in cuburi si se pun intr-o salatiera. Boabele de strugure se spala si se scurg bine, se pun peste pepene. Prunele se oparesc si se curata de pielita, se scot samburii si se taie felii. Se pun peste celelalte fructe, se stropesc cu rom sau coniac si suc de lamaie, se amesteca usor. Separat intr-un castron se amesteca smantana, zaharul si scortisoara, apoi se toarna peste fructele din compotiera. Se tin la frigider.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise