Salata de vinete

Salata de vinete. Se coc vinetele pe un gratar,se curata repede de coaja,se clatesc si se pun la scurs.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3-4 vinete,
  • -o ceapa rosie,
  • -1 ceapa galbena,
  • -1 caciulie de usturoi,
  • -1 lingura mustar,
  • -2 oua,
  • -200 ml.ulei,
  • -sare dupa gust.

Mod de preparare

-Se coc vinetele pe un gratar,se curata repede de coaja,se clatesc si se pun la scurs.

-Se prepara maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud:

-se fierbe un ou,se pune un galbenus fiert si unul crud,intr-un castron,se sfarama bine cu o furculita,apoi se adauga ulei,putin cate putin si se amesteca cu o lingura doar intr-o directie.Cand se intareste maioneaza,se adauga putin mustar si se continua amestecarea,prin adaugare de ulei,pana cand consideram noi ca ne este suficient.

-Se mixeaza vinetele si se pun peste maioneza,se amesteca usor,se adauga ceapa tocata marunut,usturoiul maruntit foarte bine,sare dupa gust,se omogenizeaza si se poate servi.Este o reteta foarte usor de preparat si foarte delicioasa.Sa aveti pofta dragilor!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise