Salata de vinete prajite(specific arabesc)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -cca 350 g vinete
  • -cca 250 g rosii
  • -3-4 catei de usturoi(batut)
  • -1-2 ardei iute
  • -cca2 linguri ulei de masline
  • -sare(dupa gust)

Mod de preparare

Vinetele se spala,se curata,se taie felii(de cca 1,5 cm grosime);feliile se presara cu sare si se lasa cam 20 minute.Apoi,se spala,se usuca,se prajesc;in acelasi ulei,se prajeste si ardeiul iute..Vinetele si ardeiul iute se pun,apoi,pe un servetel absorbant.

Pe urma se prajesc rosiile,asa:intr-o tigaiese pune uleiul de masline(cele 2 linguri),apoi se pun rosiile,taiate in jumatate,cu coaja,cu gura-n jos.

Se lasa pe foc,acoperite,pina se prajesc pe o parte(si se inmoaie);cind sint moi,li se scoate coaja(nu se ia tigaia de pe foc),apoi se intorc;de-acum,rosiile se prajesc neacoperite,pina cind nu mai au zeama.

Usturoiul,crud,se bate;se bat,apoi,vinetele(prajite),

ardeiul iute(prajit,fara coaja si seminte);pe urma se bat rosiile.

Pe urma,totul se amesteca(rosiile se pun impreuna cu uleiul in care au fost prajite);se potriveste de sare.

Se serveste rece,pe piine(ca salata de vinete coapte).

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise