Salata foarte buna, vegetariana

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g rosii
  • 200 g castraveti
  • 100 g salata verde
  • 50 g ardei gras
  • 80 g ciuperci fierte
  • 80 g fasole verde fiarta
  • 80 g masline
  • 40 g ceapa
  • patrunjel verde
  • Pentru sos
  • 40 g maioneza
  • 20 g mustar
  • 15 ml suc de lamaie
  • sare, piper

Mod de preparare

Daca doriti sa preparati rapid aceasta salata puteti folosi fasole si ciuperci din conserva. De obicei eu folosesc fasole bonduelle.

Intrun bol se asaza legumele in straturi. Incepem cu fasolea verde fiarta bucati mici. Urmeaza rosiile taiate felii si castravetii taiati rondele. Peste aceste straturi se pune ceapa taiata rondele si ciupercile feliate. Se presara patrunjel verde tocat marunt, se pun rondele de ardei gras si masline, fara samburi.

Peste fiecare strat de legume se pun frunze de salata fasii.

Separat, se prepara un sos din maioneza, mustar, suc de lamaie, sare si piper, dupa gust. Se toarna sosul peste salata. Se serveste ca atare sau langa rulada de carne ori chiftelute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise