Sambusek(placinte prajite;specific arab)

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Sambusek,sint niste \"placintele\"(cred ca pot sa le spun asa) arabe.Se pot umple cu carne,brinza,legume...
  • Eu, va dau reteta de \"sambusek\" cu legume(cu cury).Aluatul,e acelasi pentru orice umplutura.E f simplu.
  • Aluat:
  • -250 g faina
  • -80 ml ulei
  • -cca 1/4 lingurita sare(sau dupa gust)
  • -un virf de lingurita zahar
  • -apa rece,pt framintat
  • Umplutura:
  • -cca4 linguri de ulei de masline
  • -1 ceapa,pestisori
  • -1 ardei(dulce),taiat cubulete,mici(crud)
  • -1 ardei iute,taiat cubulete(fara simburi,crud)
  • -2 morcovi(nu mari),cubulete,prajite
  • -1 cartof,cubulete,prajite
  • -1/2 conserva de mazare
  • -sare(dupa gust)
  • -cury(pudra),cam 1/2 lingurita,sau dupa gust

Mod de preparare

Se face aluatul din toate ingredientele;apa(cca 50-70 ml)se pune incetul cu incetul;trebuie sa se obtina un aluat,care se poate intinde cu facaletul.Se lasa sa se odihneasca cca20 minute.

Umplutura se face asa:ceapa,pestisori,se prajeste in vreo 4 linguri ulei de masline;se pune apoi ardeiul dulce si iute(ambele crude);se adauga morcovul prajit,cartoful prajit si mazarea;se amesteca bine(pe foc).Se potriveste de sare si cury;se lasa cca 5 minute pe foc,amestecind din cind in cind.Dupa 5 minute se ia de pe foc,se lasa sa se raceasca.

Aluatul se intinde cu facaletul(in grosime de cca 2 mm),se taie cu o forma,sau cu un pahar,in rondele de cca 8 cm,diametru(se poate si mai mic,sau mai mare);pe fiecare rondea se pune cam 1 lingurita de umplutura,rece;se inchide(se formeaza o semiluna),se apasa,bine cu degetele,apoi, cu o furculita,se apasa pe marginea\"semilunii\",pt a se inchide si mai bine si pt a face un fel de model.Am forme speciale,pt sambusek,dar imi place mai mult asa.

Aluatul ramas,se intinde din nou.Cind toate sint gata,se prajesc in ulei,adinc(ca si cartofii pai);se pun,apoi,pe un servet absorbant.

Se servesc caldute sau reci,ca aperitiv.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise