Sandvis cu ochiuri in paine

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 felii de paine
  • 25 g unt
  • 2 oua
  • sare

Mod de preparare

Se pregateste o tigaie antiaderenta in care punem untul la topit, pastrand doar 2 mici lamele pentru mai tarziu.

Decupam la mijloc feliile de paine si le punem apoi in tigaie sa se rumeneasca in untul topit (inclusiv mijlocul scos). Spargem cu grija cate un ou intreg in mijlocul fiecarei felii de paine, presaram putina sare si lasam la foc mic spre mijlociu sa se rumeneasca pana vedem ca oul s-a coagulat suficient. Cu o paleta,eventual ne ajutam de inca una, intoarcem feliile de paine in tigaie, dupa ce am pus peste ele si lamelele de unt ramase. Lasam sa se rumeneasca si pe partea a doua, apoi le scoatem pe o farfurie. Le suprapunem, punand la mijloc miezurile rumenite. Daca dorim, putem presara intre felii putin parmezan. Se pot pune intre frunze de salata verde sau andive crude si servite ca sandvis. Daca dorim sa punem sandvisul la pachet, de exemplu pentru copil la scoala, trebuie sa il prajim putin mai mult, pentru ca galbenusul sa nu curga atunci cand musca din el, dar daca il servim la micul dejun, putem sa le lasam putin mai moi (dupa dorinta).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise