Sandvisuri cu ciocolata amaruie

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 160g zahar
  • sare un praf
  • 160g faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 300g ciocolata neagra(sau cu lapte)
  • 200ml frisca lichida
  • 250g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura lichior de portocale sau Amatetto
  • 200ml frisca pentru decor(sau ciocolata rasa)

Mod de preparare

Mai intai incingem cuptorul la 200gC.Separam ouale.Albusul se bate bine cu zaharul si un praf de sare ca si la bezea.Se adauga galbenusurile pe rand,zaharul vanilat iar la final adaugam faina amestecata cu amidonul.Se aseaza compozitia pe o tava tapetata cu hartie pergament,se niveleaza si se da cuptor 12-15 minute.

Ciocolata se topeste in frisca fierbine, amestecand mereu pana se dizolva toata ciocolata.Se lasa sa se racoreasca.Separat se freaca spuma untul cu cele 4 linguri de zahar.Daca untul are prea multa apa puteti adauga 1 lingura de praf de frisca.Apoi adaugam lingura cu lingura ciocolata topita si la final lichiorul.Lasam la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Blatul se taie pe lung in 3 fasii.O fasie se aseaza pe un platou si se unge cu 1/3 din crema,se acopera cu al doile blat si se continua pana terminam ingredientele.Se orneaza cu frisca sau ciocolata rasa.Se lasa prajitura la frigider cel putin 2 ore.Se serveste cu frisca alaturi.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise