Untul moale dar nu topit il mixam impreuna cu zaharul pe care il vom adauga treptat ,mixand incontinuu;
Adaugam ouale unul cate unul mixand pana la omogenizarea fiecaruia;
Separat cernem faina impreuna cu sarea si praful de copt si alternand cu laptele caldut dar nu fierbinte adaugam ingredientele in crema de unt spumoasa;Adaugam vanilia,omogenizam si turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie;Eu am folosit o tava normala de cuptor iar blatul obtinut l-am taiat in doua obtinand in felul acesta 2 dreptunghiuri egale;Se poate pune compozitia in 2 tavi cu diametrul 22cm;
Coacem timp de 20 minute in cuptorul preancalzit 180°C
Intre timp pregatim crema:
Mixam mascarpone cu zahar si frisca pana devine o masa spumoasa;
Duilceata o diluim cu o lingura de lapte,intindem pe suprafata blatului,nivelan,dupa care asezam un strat generos de crema de mascarpone,acoperim cu cea de-a doua partea de blat,pudram cu zahar si introducem in frigider timp de 2ore dupa care se poate servii!
Am ales dulceata de capsuni deorece fiica mea o adora dar dvs. puteti sa folositi ceeace doriti!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise