SARATELE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g margarina
  • 250 g branza de vaci
  • 12 linguri de faina
  • sare (daca branza e prea sarata nu se mai pune)
  • 1 ou
  • chimen sau cascaval ras

Mod de preparare

Se face o coca din margarina, branza, faina si sare.Dupa ce se framanta bine se lasa la rece cca. 1 ora. Dupa ce s-a racit se imparte coca in doua parti.Se intinde o foaie de 1/2 cm grosime care se va unge cu oul batut, dupa care se presara pe deasupra chimenul sau cascavalul ras.Se taie cu cutitul betigase de 1x 10-12 cm, care se vor pune in tava unsa si tapetata cu faina.Se da tava la cuptor la foc potrivit cca.20 min.

Restul de coca se va tine la rece in tot acest timp.Se pot folosi mai multe tavi , dar trebuie tinut cont ca cele de sus se coc mai repede.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise