Saratele

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pumn branza de oaie sarata
  • 1 pachet margarina
  • 1 praf de copt
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde(trebuie sa iese un aluat tare si care se poate modela..cred ca merge 1 kg faina ,poate chiar si mai bine)
  • chimen
  • mac

Mod de preparare

Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari.

Adaugam margarina (de la temperatura camerei) si o omogenizam cu branza.

Punem praful de copt,iar la urma faina treptat.

Framantam pana obtinem aluatul dorit.

Pe masa de lucru ,presaram niste faina ,intindem o foaie subtire de aluat ,si facem saratelele in ce forme dorim.

Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Batem ouale spuma .

Cu un penson ungem saratelele ,cu ou,apoi presaram mac si chimen.

Le dam in cuptorul incins ,cat se usuca putin.

Apoi punem alta tava ,si tot asa pana terminam aluatul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise