Saratele

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet margarina Rama
  • 14 linguri lapte
  • 600 g faina
  • 0,60 g drojdie de bere
  • o lingurita sare
  • chimen dupa gust

Mod de preparare

Margarina,putin lapte,sarea,drojdia dizolvata in lapte,200 g faina se amesteca bine,apoi se mai pun 200g faina,se amesteca din nou,iar se adauga 200 g faina si chimenul.Se amesteca foarte bine.

Se framanta,se intinde,se impatureste in 4,iar se intinde,se impatureste in 4,se face aceasta operatie de 3-4 ori,dupa care se tine aluatul 20 de minute la frigider intr-o folie de plastic.

Dupa ce s-a racit si s-a \"odihnit\" aluatul se intind foile. Fiecare foaie se unge cu ou,se taie betisoare si se coc in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.

Betisoarele le puteti coace drepte sau le rasuciti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise