Saratele cu mix de branzeturi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 220 gr unt
  • 4 linguri iaurt
  • 100 gr cascaval ras
  • 100 gr mix de branzeturi rase (este un mix de la Lidl, intr-o punga galbena)
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • susan
  • chimen
  • mac

Mod de preparare

Intr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul.

Adaugam mixul de branzeturi si cascavalul.

Incorporam sarea, praful de copt, iar la final faina cernuta, pe care o punem pe rand.

Framantam pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si foarte usor de modelat.

Presaram faina pe masa de lucru, rupem aluat cate o bucata mica, intindem o foaie potrivit de groasa.

Cu o forma de fursecuri decupam saratelele, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul aluatului.

Intr-un paharel amestecam susan, mac si chimen.

Oul il batem spuma si cu un penson ungem saratelele.

Le presaram cu mixul pregatit in paharel, apoi le introducem in cupotrul incins.

Reglam o temperatura potrivita si lasam sa se rumeneasca usor saratele.

Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se racoreasca.

Le pastram intr-un bol, pe care il acoperim cu folie alimentara.

Din aceasta compozitie ies 3 tavi mari cu saratele.

Sa aveti pofta la rontait!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise