Saratele cu smintina si cascaval

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. faina de patiserie
  • 250 gr. margarina
  • 300 gr. untura
  • 5 linguri de smantina
  • o lingura sare fina
  • 20 gr. drojdie
  • 200 gr. cascaval ras pe razatoarea mica
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 ml apa
  • 50 ml lapte pt. drojdie. Pentru presarat deasupra aluatului gata intins: unul sau doua galbenusuri de ou batute
  • o lingura cafea filtru
  • chimen
  • 100 gr. cascaval ras

Mod de preparare

Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne faina, se pune pe planseta si se adauga restul ingredientelor fara a le framinta, inclusiv cele 200 gr. de cascaval ras, mai putin apa. Cand a crescut drojdia, se face un cuib in faina si se toarna drojdia dospita, se framinta bine aluatul pina se desprinde de pe mina, daca nu se leaga, se adauga apa la temperatura camerei (bucatariei). Dupa ce s-a framintat bine, se face aluatul sul din care se taie bucati pentru intins. Foaia se intinde pe planseta cam de 3 mm grosime. Daca se fac sub forma de covrigei(cu forma de covrigei), aluatul intins va fi mai mare, iar daca se fac sub forma de betisoare aluatul se intinde sub forma de dreptughi, latimea fiind egala cu lungimea betisoarelor. Inainte de a le taia sau decupa aluatul se unge cu galbenus batut cu cafeaua filtru fara zahar si deasupra se presara chimen sau cascaval dupa gust dupa care se decupeaza formele dorite. Este foarte gustos daca in aluat se pune o lingura-doua de chimen macinat fin (se gaseste in comert), iar deasupra se pune cascavalul ras.

Saratelele sub forma de betisoare se pot servi asezate in pahare drepte, in asa fel ca 1/2 sa fie afara din pahar

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise