Sarlota

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300g ciocolata
  • 24 piscoturi
  • 250 ml lapte
  • 200g zahar
  • 1ou
  • 500 ml frisca
  • 1 esenta de rom
  • un pliculet geltina
  • 200 ml cafea

Mod de preparare

Pentru crema se amesteca oul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.

Se adauga laptele treptat si se fierbe la foc mic amestecand mereu.Cand incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc, se adauga ciocolata, se amesteca pana se topeste si se lasa sa se raceasca.

Separat se bate frisca.

Se pastreaza putin pt decor si restul se amesteca cu crema de ciocolata racita.

Se adauga o esenta de rom si se pune gelatina,preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise