Sarlota de ciocolata si zmeura

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 200 g ciocolata amaruie,
  • 250 g zmeura congelata (decongelata si lasata sa se scurga cel putin 2 ore inainte de a o incorpora in crema),
  • 25 piscoturi,
  • 6 galbenusuri,
  • 150 g zahar + inca o lingura,
  • 50 cl lapte,
  • 20 cl frisca batuta,
  • 5 foi de gelatina de 2 g,
  • 1 baton de vanilie,
  • 2 linguri lichior de zmeura.

Mod de preparare

Tapetati cu hartie pentru copt fundul si marginile unei forme de sarlota si inmuiati gelatina intr-un bol cu apa rece.

Preparati crema: puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie despicat in doua pe lung. Luati vasul de pe foc, acoperiti-l si lasati laptele sa se infuzeze 10 minute. Indepartati batonul de vanilie.

Frecati galbenusurile cu 150 g zahar, pana ce se albesc.

Puneti din nou laptele sa fiarba si varsati-l apoi peste galbenusuri. Rasturnati amestecul in cratita si lasati-l sa se incinga, la foc mic, fara sa fiarba, amestecand regulat cu o lingura de lemn, pana ce se ingroasa si se prinde de lingura. Luati-l de pe foc, adaugati foile de gelatina scurse si amestecati ca sa se dizolve.

Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o pe baia de apa sa se topeasca. Adaugati crema preparata anterior si bateti compozitia cu telul, ca sa devina omogena. Parfumati-o cu o lingura de lichior de zmeura si lasati-o sa se raceasca complet.

Incorporati frisca batuta in crema de ciocolata, adaugati zmeura decongelata si scursa bine si amestecati usor.

Turnati intr-o craticioara 20 cl de apa, adaugati o lingura cu zahar si lasati-o sa fiarba 2 minute, luati-o de pe foc si adaugati o lingura de lichior de zmeura. Inmuiati repede piscoturile in siropul astfel preparat (caldut) si asezati-le pe fundul si pe marginile formei. Turnati peste ele crema de ciocolata si zmeura, acoperiti-o cu restul de piscoturi imbibate si dati sarlota 24 de ore la frigider.

Scoateti-o din forma in ultimul moment si serviti-o rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise