SARLOTA DIN PISCOTURI SI FRUCTE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g mandarine
  • 100 g banane
  • 100 g ananas din conserva (felii rotunde)
  • 200 g zahar pudra
  • o lamaie
  • 30 g gelatina
  • piscoturi de sampanie pentru baza formei
  • frisca naturala

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie in apa rece 15 minute,apoi se dizolva in putina apa calduta impreuna cu zaharul pudra intr-un alt castron.

Lamaia si 200 g de mandarine se storc foarte bine de zeama,apoi sucul obtinut se amesteca cu siropul de zahar si gelatina,dupa care se strecoara.

Restul fructelor se curata si se taie felii rotunde,iar feliile de ananas se scurg de zeama.

Peretii si fundul vasului(formei) se vor unge foarte bine cu sirop si se tine la frigider 10-15 minute.

Dupa ce s-a racit suficient,asezam pe fundul vasului(formei)un strat de piscoturi inmuiate in suc de ananas,apoi asezam peste piscoturi si pe peretii vasului(formei) fructele combinate , se toarna restul de sirop si se tine la frigider cca 6-8 ore.

Se orneaza cu frisca naturala din abundenta si fructe.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise