Sarmale in foi de stevie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g granule de soia
  • 2 cepe potrivite
  • un morcov mai mare
  • o ceasca orez
  • marar
  • patrunjel
  • condimente
  • un ou
  • bulion
  • 2 cani cu bors
  • frunze de stevie- in jur de 40

Mod de preparare

Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa.

Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras se pun pe foc in 3 linguri ulei si 3 de apa, si se lasa pana scade apa.

Granulele de soia se pun la inmuiat conform instructiunilor de pe pachet.

Frunzele de stevie se spala bine si se trec mai intai prin apa clocotita apoi prin apa rece,pt asi pastra culoarea verde.

Se lasa sa se scurga.

Se pun intr-un bol amestecul de ceapa cu morcov,soia inmuiata,orezul, patrunjelul si mararul taiate marunt, oul ,2 linguri bulion, sare dupa gust si condimente (piper, boia dulce, vegeta,cimbru).

Se amesteca bine.

Se taie nervurile mai groase de la frunzele de stevie si

se impacheteaza cu grija sarmalutele.

Se aseaza intr-o oala,pe pat de frunze tocate de stevie,

cercuri cu sarmalute mai mici, mai mari,mai...dupa cum ne-a fost frunza :)

Se pun si 2 linguri cu bulion si se acopera cu borsul.

Se dau la cuptor o ora si jumatate la foc domol.

Se servesc cu smantana din belsug!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise