sarmalute cu branza

Timp pregatire
1800 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 60 frunze de stevie( sau vita de vie)
  • 500 gr.branza dulce
  • 200 gr. telemea
  • 1 cana (de 200 ml.) orez
  • 1 ceapa
  • 1 cana ulei
  • 1 lingura DELIKAT
  • condimente (piper, curry, etc.) dupa gustul fiecaruia
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri bulion

Mod de preparare

Se caleste ceapa in ulei pana devine putin aurie si se adauga orezul, DELIKAT-ul si condimentele, se amesteca bine si se pun 3 cani cu apa lasandu-se la fiert 10-15 min, pana se umfla orezul si e aproape fiert.

Se lasa la racit 10 min.

Pana se raceste se iau FRUNZELE de stevie si se oparesc (ATENTIE doar se scufunda in apa clocotita si se scot) / Daca se opteaza ptr frunze de vita de vie, acestea se lasa 1 min. in apa clocotita)

Dupa racire se amesteca orezul cu branza si mararul tocat marunt.

Se impacheteaza sarmalele, se pun in cratita si se umple cratita cu apa+bulion. Dupa preferinta se poate pune si putin bors.

Se baga la cuptor cu foc potrivit ptr.40 min.

Se pot consuma si calde dar si reci ca un aperitiv. Cu o lingura de smantana sau iaurt deasupra sunt si mai delicioase. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise