Se caleste ceapa in ulei pana devine putin aurie si se adauga orezul, DELIKAT-ul si condimentele, se amesteca bine si se pun 3 cani cu apa lasandu-se la fiert 10-15 min, pana se umfla orezul si e aproape fiert.
Se lasa la racit 10 min.
Pana se raceste se iau FRUNZELE de stevie si se oparesc (ATENTIE doar se scufunda in apa clocotita si se scot) / Daca se opteaza ptr frunze de vita de vie, acestea se lasa 1 min. in apa clocotita)
Dupa racire se amesteca orezul cu branza si mararul tocat marunt.
Se impacheteaza sarmalele, se pun in cratita si se umple cratita cu apa+bulion. Dupa preferinta se poate pune si putin bors.
Se baga la cuptor cu foc potrivit ptr.40 min.
Se pot consuma si calde dar si reci ca un aperitiv. Cu o lingura de smantana sau iaurt deasupra sunt si mai delicioase. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise