Sarmalute cu varza acra - de post

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varză acră
  • 1 cană de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute, proaspăt sau murat
  • 1 ceaşcă de ulei
  • 1 cutie roşii taiate în bulion
  • sare
  • piper pisat şi boabe
  • foi de dafin
  • mărar

Mod de preparare

Varza se de spală si se pune la desarat, dacă e nevoie.

Se curaţă şi se spală legumele. Morcovul se dă pe răzătoare, ceapa se taie mărunt, la fel şi ardeiul.

Într-o cratţă se pune uleiul şi se adaugă ceapa care se lasa să se înmoaie puţin. Se adaugă morcovul, ardeiul gras şi cel iute . Se amestecă de câteva ori în cratiţă şi se adaugă orezul bine spălat şi cană de apă. Se lasă pe foc până ce este absorbită toată apa. Între timp se potriveşte de sare, se adaugă piperul şi marar tocat. Se amestcă să se încorporeze. Când a fost absorbită toată apa, se stinge focul şi se lasă un pic să se răcească.

Apoi se ia cu lingura din compoziţie, se aşează pe foaia de varză şi se împăturesc sărmăluţe mai mari sau mici, după gustul fiecăruia, ale mele sunt mai mici.

Se aşează pe fundul unui vas care merge la cuptor, un strat de varză tocată, se pun câteva linguri de roşii tocate în bulion careva boabe de piper şi o frunză, două de dafin, pe urmă un rând de sarmale. Se continua cu roşiile în bulion, o foaie de dafin şi iar un rând de sarmale, până terminăm toate sarmalele. Deasupre se pune un strat de varză şi restul de roşii în bulion şi se presară mărar tocat şi se piune apă cât să acopere sarmalele.

Se pune vasul pe foc până incepe să fiarbă şi dă câteva clocote, apoi se bagă în cuptorul încălzit la 200 de grade. După 1/2 oră focul se micşorează, se controlează dacă sarmalele mai au suficientă apă şi se mai lasă la cuptor până varza e bine fiartă şi frumos gratinată.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise