Sarmalute de post

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • 4 cepe
  • 1 cana de orez
  • o jumatate ardei rosu gras
  • 3 feliute de paine
  • 2 mere
  • 2 morcovi
  • 1 cana ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru.

Mod de preparare

Se pregatesc frunzele de varza ,se trece un jet de apa peste ele sa se desareze.Painea se taie in cubulete mici care se introduc intr-o tava la cuptor pina se rumenesc putin si apoi se scot. Ceapa se taie marunt, la fel morcovii, apoi ardeiul gras si merele. Intr-o cratita se pune jumatate din cana de ulei peste care se pun ceapa, morcovii, ardeiul. Cand sunt calite se aseaza orezul se lasa putin sa se caleasca apoi se ia cratita de pe foc. Se adauga merele taiate marunt, painea, boia, sarea, piperul. Se fac sarmalutele care se aseaza intr-o cratita pe fundul careia am asezat un strat de varza taiata .Se pune o crenguta de cimbru apoi sarmalele.Se toarna cealalata jumatate de cana de ulei si se completeaza cu apa. Deasupra se pot pune frunze intregi de varza .Se lasa la fiert cca 2 ore jumate la foc domol.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise