Sarmalute de post

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr soia granule
  • 3-4 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 500 gr ciuperci(proaspete sau conserva)
  • 100 gr orez
  • foi de varza circa 30
  • sare, piper, nucsoara,
  • marar, patrunjel
  • 50 gr ulei

Mod de preparare

Pentru ca azi e zi de post si vineri la fel, m-am gandit sa fac repede niste sarmalute de post.

Am procedat astfel: am curatat zarzavatul, am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit cu cateva linguri de ulei. Cand s-a inmuiat un pic, am adaugat morcovii dati pe razatoarea mica, apoi ciupercile tocate marunt si soia pe care in prealabil am fiert-o 15 minute in apa si am scurs-o bine. Potiviti de sare, piper, nucsoara, adaugati si orezul si mai lasati cateva minute sa sa caleasca.

Luati de pe foc si adaugati verdeata tocata marunt si impaturiti sarmalele. Intr-o oala incapatoare puneti un pic de ulei, apoi un pic de varza tocata si apoi asezati sarmalutele. Acoperiti cu apa si puneti la fiert la foc mic. Daca va place, puneti si bulion la fiert.

Va urez pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise