Sarmalute dietetice.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg urda.
  • 3 cepe pentru tocat si pus in amestec.
  • 100 gr orez.
  • 1 lingura marar tocat fin.
  • 4 linguri ulei(ulei de palmier rafinat) pentru prajit.
  • 1 lingura ulei de palmier ptr uns oala in care punem sarmalutele la cuptor.
  • 2 oua.
  • sare,piper,condimente(eu pun 1/2lingurita de menta uscata).
  • frunze de vita de vie.

Mod de preparare

In doua linguri de ulei punem ceapa tocata fin si o rumenim,apoi adaugam si orezul(spalat in prealabil si scurs)si mai lasam 2 minute sa se caleasca impreuna.

Adaugam si celelalte ingrediente.Cu acest amestec umplem foile de vita si le rulam.Ungem cratita cu ulei, asezam sarmalutele in straturi,iar deasupra acoperim cu un strat de foi de vita.Punem apa cat sa acopere sarmalele si le dam la cuptor 60 minute.Stingem focul si le lasam 30 minute in cuptor, fara sa deschidem.Dupa 30 de minute,mai dam drumul la foc inca 10 minute.In acest timp orezul se va umfla si va absorbi toata zeama ramasa din care va lua toate aromele.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise