Satala de naut

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr boabe de naut, cumparat de la plafar.
  • Sare dupa gust
  • Vegeta dupa gust
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3 catei de usturoi
  • o lingurita sos de soia
  • 5 lingurite de otet de mere cu miere(plafar)
  • mirodenii dupa gust(se gasesc tot la plafar- tot felul de mirodenii care fac mancarea mai buna)
  • Lamaie dupa gust, ptr cine doreste.

Mod de preparare

Se lasa de seara la inmuiat nautul(cam 12 ore)

A doua zi se pune la fiert, cam doua ore si jumatate.

Eu il fierb mai putin, ptr ca imi place mai mult aldente.

Dupa ce a fiert il las in oala cam o ora sa se odihneasca,apoi il iau cu spumiera si il pun intr-un castron, la care adaug toate ingredientele de sus si le amestec.Acum in postul pastelui este binevenit ptr cei care tin postul.Aceasta salata imi place foarte mult ptr ca este foarte gustoasa.\'\'Pofta buna !!!\'\'

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise