Se bat galbenusurile si se amesteca cu 3 linguri de ulei. Se adauga un praf de copt stins cu o lingurita de otet.Separat se bat albusurile spuma cu 8 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza si 8 linguri de gris.
Compozitia de pune in tava tapetata cu hartie si se da la cuptor.
Un litru de lapte se amesteca cu 4-5 linguri de zahar (dupa gust)si o esenta de vanilie. Se pune la foc sa fiarba.
Cand blatul e gata se inlatura hartia de copt si se reaseaza in tava. Se toarna laptele cu zahar si se mai lasa 5 minute in cuptorul cald (focul sa fie stins la cuptor), dupa cre se scoate si se lasa la racit.
Se face o budinca de vanile cu praf de budinca si 500 ml lapte, 4 linguri de zahar si se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit blatul insiropat se adauga aceasta budinca deasupra.
Se decoreaza cu frisca, si optional fructe, jeleuri, etc.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise