Savarina simpla

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:8 oua; 8 linguri zahar; 8 linguri gris, 3 linguri ulei, 1 praf de copt, 1 lingurita de otet.
  • Sirop:1 litru lapte, zahar dupa gust, 1 esenta e vanilie.
  • Decor:1 budinca de vanilie, 300 gr frisca, fructe(optional)

Mod de preparare

Se bat galbenusurile si se amesteca cu 3 linguri de ulei. Se adauga un praf de copt stins cu o lingurita de otet.Separat se bat albusurile spuma cu 8 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza si 8 linguri de gris.

Compozitia de pune in tava tapetata cu hartie si se da la cuptor.

Un litru de lapte se amesteca cu 4-5 linguri de zahar (dupa gust)si o esenta de vanilie. Se pune la foc sa fiarba.

Cand blatul e gata se inlatura hartia de copt si se reaseaza in tava. Se toarna laptele cu zahar si se mai lasa 5 minute in cuptorul cald (focul sa fie stins la cuptor), dupa cre se scoate si se lasa la racit.

Se face o budinca de vanile cu praf de budinca si 500 ml lapte, 4 linguri de zahar si se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit blatul insiropat se adauga aceasta budinca deasupra.

Se decoreaza cu frisca, si optional fructe, jeleuri, etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise