Savarine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 7 linguri de pesmet alb
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 500ml frisca
  • zahar vaniliat
  • un praf de copt
  • pentru sirop:200ml apa
  • 2 esente de rom
  • 3 linguri de zahar

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul lingura cu lingura ,se amesteca pesmetul cu praful de copt si zaharul vaniliat dupa care punem si galbenusurile si la sfarsit adaugam pesmetul cu celelalte ingrediente.

Din aceasta compozitie ies 12 savarine.

Se coc la cuptor in forme de briose 25 de minute.

Se lasa sa se raceasca se se taie in asa fel incat sa fie intr-o pare trei sfert si cealalta parte un sfert care este capacul.

Frisca care a fost in prealabil batuta se pune in siringa de ornata.

Facem siropul din zahar apa si esenta de rom si insiropam fiecare savarina in parte ,adaugam frisca ,punem capacele si pudram cu zahar pudra (eu am mai pus in ele si putin gem acrisor inainte de a pune frisca daca vreti este optional).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise