Blatul: se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema albicioasa.
Albusurile se bat cu mixerul spuma tare, dupa care se amesteca cu crema de galbenusuri si cu pesmetul. Se foloseste o spatula de lemn .
Se coc savarinele in forme speciale, eu am copt in forma de briose. Se coc in cuptorul preincalzit. cand sunt inca caldute se trec prin sirop care se obtine astfel:
Siropul: se fierbe apa cu zaharul cateva clocote pana se obtine un sirop mai gros , cand s+a racit se adauga esenta de rom.
Frisca se bate bine cu zaharul si daca se doreste sa nu fie frisca alba se adauga putin colorant rosu.
Dupa ce a insiropat bine savarinele se taie un capacel , se umplu cu frisca, eu am folosit un posh, apoi am pus capacul si am ornat cu gelatina rosie , am preparat.o conform instructiunilor de pe pachet, si un mot de frisca.
e delicioasa si merita incercata.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise