Savarine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri pesmet fin,
  • 1 lingura faina,
  • un praf de sare.
  • Sirop:
  • 2 pahare apa (400 ml)
  • 200 g zahar,
  • 3-5 linguri rom.
  • Umplutura:
  • 300 g smantana pentru frisca,
  • 2-3 linguri zahar pudra,
  • gem de visine.

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se bat cu zaharul, pana se intaresc bine.

Se adauga pe rand galbenusurile, batand in continuare pana se incorporeaza bine.

Faina se amesteca cu pesmetul, apoi se adauga in ploaie peste albusuri, amestecand bine (eu am batut tot timpul cu mixerul la viteza maxima si nu s-a lasat nici un pic).

Formele de savarina se ung cu unt se tapeteaza cu pesmet si se toarna compozitia in ele (eu nu am forme, dar am facut intr-o forma mare cu o gaura la mijloc; a iesit o savarina uriasa, pe care am taiat-o felii, ca la tort).

Se coc la 160° C pana ce prind o culoare aurie si trec testul cu scobitoarea.

Intre timp se prepara siropul.

Apa impreuna cu zaharul, se pun pe foc si se amesteca pana se topeste complet zaharul (nu trebuie sa fiarba). Se lasa sa se raceasca si se adauga romul.

Savarinele se scot din forme, si se aseaza intr-un vas cu peretii mai inalti. Se toarna siropul peste ele si se lasa la rece pana se absoarbe tot siropul.

Intre timp se bate frisca cu zaharul pudra (la viteza maxima, pana se intareste bine)

Se taie capacele savarinelor (nu se taie de tot; cand punem frisca apar ca la cofetarie) se pune frisca cu un posh pentru ornat, peste capace intindem putin gem de visine si peste gem, un mot de frisca.

Ca la cofetarie.

Sper sa va placa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise