Savarine cu spuma de capsuni

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 300 ml frisca lichida
  • 300-350 g capsuni
  • Pentru sirop :
  • 200 g zahar
  • 400-500 ml apa
  • esenta dupa plac

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in lapte.

Mixam oul cu zaharul,adaugam uleiul,laptele(cu drojdie),faina cernuta si un praf de sare,mixam in continuare pana rezulta un aluat omogen cu consistenta unei smantani.

Ungem formele de savarina(mini tarte,muffins,e aveti) cu putin ulei si le umplem cam 2/3 cu aluat.

Le lasam la dospit 30 de minute dupa care le dam la cuptor pentru 30 de minute,pana se rumenesc frumos.

In acest timp,pregatim umplutura si siropul:

Pentru crema mixam intr-un bol frisca.

In alt bol zdrobim capsunii si ii adaugam peste frisca,mixand pana se incorporeaza total.

Pentru sirop fierbem zaharul cu apa,pana s-a topit de tot zaharul si adaugam esenta(optional).

Dupa ce s-au racit savarinele,li se taie cate un capacel,le tavalim bine in siropul de zahar si le umplem cu spuma de capsuni.

Enjoy !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise