Schenkel

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 4 oua
  • 100 g migdale macinate
  • sare
  • 200 g unt
  • 50 ml rom
  • 200 g zahar
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Puneti intr-un castron mare ouale cu zaharul si un praf de sare.Frecati cu lingura de lemn pana ce devin albe si spumoase.Adaugati migdalele macinate si untul topit pe bain-marie, romul, coaja rasa de lamaie si de faina. Amestecati bine pana ce obtineti un aluat omogen si elastic. Intindeti o foaie groasa de 1/2 cm, pe planseta presarata cu faina si taiati bucatele de marimea unui deget. Prajiti in unt fierbinte.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise