Scoicute cu cartofi si salam

Timp pregatire
525 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350g faina, 250g margarina, 6 linguri de apa rece,, 1 lingura de otet, sare, ulei pentru prajit.
  • Pentru umplutura:3-4 cartofi fierti, 200g salam.

Mod de preparare

Se amesteca faina cu margarina moale, apa, otetul si putina sare. Se framanta bine, se pune in folie de plastic si se da la frigider 6-8 ore.

Cartofii se curata, se fierb si se paseaza ca pentru piure, se condimenteaza cu sare si piper. Salamul se taie cubulete.

Pe masa presarata cu faina se intinde o foaie subtirica din care se taie cercuri cu un pahar sau cu o forma de coltunasi. Se pune umplutura in mijloc(1 lingura de piure sau cateva cubulete de salam), se pliaza si se preseaza pe margini cu o furculita sau cu forma de coltunasi. Se prajesc in baie de ulei pe ambele parti. Se scot pe srevetele absorbante si se servesc calde sau reci, ca aperitiv. Se pot folosi si alte umpluturi, dupa preferinta fiecaruia.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise