Scovergi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 350-400 ml apa calduta
  • un cub de drojdie
  • 2 linguri zahar
  • o lingura untura solida (2 linguri ulei)
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru prajit:
  • 1/2 l ulei

Mod de preparare

Drojdia se pune la inmuiat in putina apa calduta.

Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc .

Adaugam zaharul,sarea ,untura(ulei)si drojdia inmuiata .Incepem sa framantam adaugand cate putina apa . Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.

Punem din nou aluatul in castron, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in sase bucati egale pe care le intindem cu mainile pana ajung la dimensiunea dorita.

Punem uleiul la incins si cand incepe sa sfaraie prajim scovergile. Le intepam in mijloc cu furculita si le rumenim frumos pe ambele parti. Sa aveti pofta!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise