Scovergi cu branza,cascaval si smantana

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 150 g cartofi
  • 10 g drojdie de bere
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • branza telemea rasa dupa gust(se poate folosi telemea de vaca,oaie,capra)
  • cascaval ras dupa gust
  • un varf de lingurita de zahar
  • 100 ml ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate...

Mod de preparare

Drojdia si zaharul se dizolva in laptele cald si se acopera sa stea la caldura 5-10 minute.

Cartofii se curata,se spala ,se fierb in apa rece si se paseaza pana se obtine un piure.

Din faina amestecata cu piureul de cartofi,laptele amestecat cu drojdia si zaharul se face un aluat ,care se framanta bine ,apoi,se lasa la dospit pana isi dubleaza sau chiar tripleaza volumul.

Cand este gata crescut,se imparte in bucati si se intind in functie de tigaia in care se vor praji(pot iesi 4,5,6 ...buc) si in forma rotunda si se mai lasa sa se odihneasca 5-10 minute.

In tigaie se va incinge uleiul si se rumenesc pe ambele parti.Dupa ce s-au prajit se ung deasupra cu putin ulei amestecat cu usturoiul pisat,apoi se intinde smantana si se rade cascaval si branza dupa gust.

Se servesc calde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise