Scovergi umplute cu peste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg de faina, 50g margarina, 500ml lapte, 50g drojdie, 2oua, sare.
  • Pentru umplutura: 1ceapa, 2conserve de ton in suc propriu, 1ou, sare, piper

Mod de preparare

Intr-un vas framanti aluatul din faina, drojdie, lapte, margarina si oua si-l lasi la dospit. Intre timp cureti ceapa, o toci marunt, apoi o calesti usor. Scurgi tonul de zeama si-l adaugi peste ceapa calita (luata de pe foc) si adaugi si oul batut. Pui sare si piper dupa gust. Intinzi aluatul, il tai in dreptunghiuri si pui cate o lingurita de umplutura pe fiecare bucata. Le impaturesti in doua si lipesti bine marginile ca sa nu iasa umplutura. Le dai prin faina si ou batut (nu este obligatoriu, eu le-am prajit si fara se le mai dau prin faina si ou si au iesit foarte bune) si le prajesti in ulei incins.

*poti folosi si alte umpluturi: branza de vaci, dulceata, carne tocata etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise