Scrumbie marinata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • scrumbie proaspata
  • sare mare ( neiodata )
  • otet , foi de dafin , piper boabe

Mod de preparare

Scrumbia proaspata se curata de de solzi si intestine , (capul se arunca)se taie rondele de 1.5-2 cm care se tin in apa rece cca.30 minute.Intr-un castron se aseaza la fund un strat gros de sare mare cam 1 cm.deasupra se pun feliile de scrumbie peste care se pune iar sare.F.multa sare.La 3 scrumbii ( aprox.1 kg.)se pune cam 1/2 kg. de sare.Se tine scrumbia la sare 36 ore.Dupa aceea se spala f.bine , ba chiar se lasa putin in apa rece ( 1/2 ora ). Se scurge f. bine de apa.

Intr-o cratita se pune o cana de otet din vin si trei cani de apa , 3-4 foi de dafin si o lingura de boabe de piper negru.Se fierbe 2-3 minute.Se lasa la racit complet, dupa care se pune peste scrumbie in castron si se lasa pana a doua zi.A doua zi se aseaza scrumbia in borcan fara a se apasa f.tare, deasupra se pune zeama.

Se poate manca dupa 2-3 zile.

Se poate servi cu ceapa taiata solzisori sau cu ceapa verde , sau in salata cu cartofi fierti si ceapa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise