Scrumbia proaspata se curata de de solzi si intestine , (capul se arunca)se taie rondele de 1.5-2 cm care se tin in apa rece cca.30 minute.Intr-un castron se aseaza la fund un strat gros de sare mare cam 1 cm.deasupra se pun feliile de scrumbie peste care se pune iar sare.F.multa sare.La 3 scrumbii ( aprox.1 kg.)se pune cam 1/2 kg. de sare.Se tine scrumbia la sare 36 ore.Dupa aceea se spala f.bine , ba chiar se lasa putin in apa rece ( 1/2 ora ). Se scurge f. bine de apa.
Intr-o cratita se pune o cana de otet din vin si trei cani de apa , 3-4 foi de dafin si o lingura de boabe de piper negru.Se fierbe 2-3 minute.Se lasa la racit complet, dupa care se pune peste scrumbie in castron si se lasa pana a doua zi.A doua zi se aseaza scrumbia in borcan fara a se apasa f.tare, deasupra se pune zeama.
Se poate manca dupa 2-3 zile.
Se poate servi cu ceapa taiata solzisori sau cu ceapa verde , sau in salata cu cartofi fierti si ceapa.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise