Semilune marmorate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • -6 oua
  • -12 lg.zahar
  • -12 lg.ulei
  • -12 lg.lapte
  • -12 lg.faina
  • -1 plic praf de copt(se amesteca in faina)
  • -un praf de sare
  • Glazura
  • -4-5 lg. zahar
  • -2 lg. cacao
  • -1 ou crud
  • -160 gr. margarina

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile cu sarea si uleiul.Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul.Laptele se clocoteste,apoi se pune fierbinte peste albusuri si se adauga si galbenusurile,la final se adauga faina in ploaie.Inainte de a se baga la cuptor se pudreaza cu niste cacao,apoi cu o scobitoare se incorporeaza cat de cat cacaoa cat sa fie marmorat blatul la taiere.

Glazura:

Se fierb pe foc zaharul,cacaoa si margarina.Inainte de a clocoti(de a se topi margarina) se adauga si oul.

Se pune pe deasupra blatului si se orneaza cu nuca de cocos.Se taie sub forma de semilune cu un pahar.

In loc de glazura,semilunele pot fi pudrate cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise