Serbet

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • 200 ml zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • o lingura cu virf mascarpone

Mod de preparare

Puneti la congelator un vas putin adinc, de 20-25 cm diametru , pentru ca serbetul sa înghete frumos si rapid.

Puneti zaharul si apa într-o cratita si aduceti-le la fierbere, apoi micsorati focul si

fierbeti în clocote mici, timp de 5 minute. Când lichidul se limpezeste si se îngroasa,

luati-l de pe foc si lasati-1 sa se raceasca 15 minute, apoi adaugati zeama si coaja

de lamâie. Adaugati mascarpone si amestecati pâna la omogenizare. Este foarte

important sa gustati când ajungeti în acest punct. Totul depinde de cât de acre sunt

lamaile; e foarte greu de dat niste cantitati exacte. Cantitatea de zahar recomandata

ar trebui sa fie suficienta. Daca însa serbetul e atât de acru încât va strâmbati

gustându-l, mai adaugati zahar.

Turnati serbetul în vasul înghetat si puneti-l din nou în congelator; lasati-l sa stea

cel putin o ora, apoi vedeti care e situatia. Daca serhetul a început sa înghete,

amestecati-l usor cu furculita. In urmatoarele 3 ore, procedati asa cam la o ora,

dupa care serbetul va fi gata. Poate fi pastrat la congelator doua zile, acoperit cu

folie de plastic daca-1 tineti mai mult, se vor forma cristale de gheata. Este un

deliciu servit ca atare, într-un hol sau un pahar, dar si acoperit cu un piure proaspat

de zmeura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise