Serbet de trandafiri

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 ml apa rece
  • 450 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri apa de trandafiri
  • 2 cesti petale de trandafiri

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas apa, zaharul si zeama de lamaie si se lasa sa stea 2 zile. Apoi se da in clocot amestecul.

Apoi se da focul mic si se firebe incet pina se ingrosa siropul. Siropul este gata cind pe spatele lingurii se lipeste o pelicula subtire. Se adauga apa de trandafiri si se mai fierbe la foc mic 2-3 min. Se lasa siropul sa se raceasca in vas. Apoi se toarna intr-un borcan care se inchide ermetec. Se depoziteazaintr-un loc racoros si se pastreaza la frigider dupa prima folosire.Se serveste in apa rece cu cuburi de gheata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise