Servetele cu vin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 3 oua mici
  • 150 g zahar pudra
  • jumatate pahar cu vin alb
  • 40 g unt
  • coaja de la o lamaie
  • putina sare
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se amesteca faina cu zaharul, sarea apoi se adauga untul moale si se amesteca bine rezultand un amestec faramicios. Se adauga ouale, coaja de lamaie razuita, vinul (vinul se pune putin cate putin atat cat este nevoie pentru un aluat nu foarte tare) si se amesteca bine totul. Se pune aluatul obtinut in frigider pentru 30 minute dupa care se intind foi foarte subtiri se taie cercuri de circa 12 cm care se strang ca o legatura (se tine de mijlocul cercului si se aduna totul apoi se deschide si se pune la prajit) Punctul de inchidere, mijlocul cercului, se poate unge cu albus de ou ca sa stea lipit, eu nu am facut asa si sau cam deschis la prajit. Oricum nu prea conteaza sunt crocante si gustoase oricum ar iesi. Se prajesc in ulei, se scot, se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise