Sfecla cu miere si menta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 sfecle rosii (cat mai mici),
  • 45 g margarina,
  • 1/4 ceasca miere,
  • 3 lingurite zeama de lamaie,
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 3 lingurite menta proaspata taiata marunt.

Mod de preparare

Se spala sfeclele cu peria sub jetul de apa, se curata, se fierb in apa clocotita, se scurg si se clatesc cu apa rece.

Se incinge margarina intr-o cratita, se adauga mierea si se lasa sa dea in clocot. Se incorporeaza zeama si coaja de lamaie si se lasa sa mai fiarba circa 3 minute la foc iute. Se introduc sfeclele in mierea fierbinte si se fierb 3 minute (tot la foc iute).

Se adauga menta, se ia cratita de pe foc si se inclina sfeclele, pana ce se acopera pe toate partile cu miere. Se servesc calde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise