Shakshouka cu rosii proaspete

Se curata ceapa, se taie si se caleste in uleiul de masline impreuna cu usturoiul maruntit, sarea, piperul si boiaua dulce afumata.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg rosii de gradina bine coapte
  • 2 cepe albe
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 5 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • Piper mozaic
  • Boia dulce afumata
  • Cimbru si oregano uscat
  • Sare
  • Busuioc, cimbru, patrunjel verde

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie si se caleste in uleiul de masline impreuna cu usturoiul maruntit, sarea, piperul si boiaua dulce afumata.

Se oparesc usor rosiile , apoi se trec prin soc termic cu apa si gheata si se curate de pielita.

Se toaca marunt de tot rosiile si se adauga peste ceapa calita impreuna cu cimbru si oregano uscat si se lasa la gatit pana mai scad si se ingroase sosul.

Se sparg oualele unul cate unul si se pun sos in mici cuiburi facute cu lingura.

Se pune capacul si se lasa la inabusit 3-5 minute in functie de cat se doreste sa fie gatite oualele.

La final se presara deasupra patrunjel, cimbru si busuioc maruntite.

Pofta buna !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise