Shtrudel cu brinza de vaca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ptr umplutura
  • 750 gr de brinza de vaca
  • 100 gr de stafide
  • coaja de lamiie rasa
  • 5 linguri de zahar 1lingurita zahar vanilat
  • 2linguri de gris
  • 2linguri de smantina
  • 2oua
  • faina de biscuiti (3-4 biscuiti)
  • ptr aluat
  • aluat de budinca sau filu decongelat si acoperit cu un servet umed
  • unt topit ptr a unge foile

Mod de preparare

Intr-un castron se desface brinza cu zahar si se adauga treptat ouale si restul ingridentelor in asa fel ca sa fie ca o pasta fina.

Pe masa pe un servet se ia o foaie de aluat filu si se unge cu putin unt si se pune o alta foaie de aluat pe deasupra care se unge cu unt si tot asa inca doua foi (4 foi in total) ,peste foi se presara putina faina de biscuiti dupa care se aseaza pe toata lungimea foii din umplutura de brinza .se ruleaza se aseaza intr-o tava cu pergament se unge cu unt topit si se taie putin in portii si se da la copt la 190 de grade (cuptorul incalzit dinainte).

cind este copt se lasa putin sa se raceasca si se termina de taiat in portii si se presoara cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise