slanina fiarta

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • slanina
  • usturoi 2 capatani
  • boia
  • piper boabe ,foi de dafin
  • sare

Mod de preparare

Slanina se sareaza din abundenta si lasam sa stea asa cateva ore bune .

Eu de obicei o las de la o zi la alta.

Se scutura de sare si se pune la fiert in apa fierbinte la care adaugam :

piper boabe,foaie de dafin, usturoi 1 capatana si se lasa la fiert la foc mic.

Incercam cu furculita si cand aceasta patrunde usor slanina este fiarta. Gustam daca slanina este destul de sarata ,daca nu mai adaugam sare in apa.

Dupa ce ne asiguram ca este fiarta luam oala de pe foc si lasam pana se raceste. Se scoate slanina se lasa la zvantat se freaca cu usturoi pisat si se presara din abundenta cu boia. Se pastreaza la rece in frigider sau congelator daca avem prea multa .

dar inainet sa o punem la frigider o punem la uscat vre-o 7 zile daca e frig

si mai pute-ti sa o pune-ti si la afumat daca aveti unde

este foarte buna!!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise