Smochine umplute

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2o smochine
  • 200 g miere de albine
  • 250 ml lapte
  • 1/2 pahar de apa
  • 200 g orez
  • 1 lingura coja de portocala rasa

Mod de preparare

Fierbem orezul spalat pana infloreste. Intre timp oparim smochinele si taiem la fiecare un mic capacel in dreptul coditei, care se inlatura.Strecuram si spalam orezul il amestecam cu coaja de portocala rasa si umplem cu amestecul obtinut smochinele. Punem smochinele intr-o cratita, turnam peste laptele amestecat cu mierea si apa si fierbem la foc mic pana bobul de orez e moale. Se serveste rece. Pofta buna! Un gand: Pune o intrebare cuminte si vei auzi lucruri cuminti ( EURIPIDE ).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise