Snitele de telina

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 radacina mare de telina (1,2 kg),
  • sare,
  • 3 linguri sos de tomate cu usturoi (Knorr),
  • 100 g branza telemea (de oaie),
  • 6 linguri pesmet,
  • 4 linguri cascaval ras,
  • 6 linguri faina,
  • 2 oua,
  • 30 g unt.

Mod de preparare

Se curata telina de coaja, se spala si se taie felii groase de 1,5 cm.

Se fierb feliile „al dente” in apa cu sare (circa 8-10 minute de cand incepe sa clocoteasca), se rastoarna intr-o strecuratoare, se tin putin sub jetul de apa rece si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.

Se taie in fiecare felie de telina o fanta si se umplu fantele cu sos de tomate si fasii de telemea.

Se amesteca pesmetul cu cascavalul ras.

Se dau feliile de telina prin faina, ou si pesmet + cascaval si se prajesc in untul incins, pana ce se rumenesc frumos pe ambele parti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise