Somon la cuptor cu fenicul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 prtii:
  • 4 buc. file somon proaspat (aprox. 800 g)
  • 1 buc. ghimbir
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura mustar
  • 50 ml sos de soia
  • 25 ml ulei de masline
  • 6 bulbi de fenicul
  • 4 catei usturoi
  • 100 ml vermut alb
  • 25 ml ulei masline
  • 2 lingurite sare de mare

Mod de preparare

Din ghimbir ras pe razatoarea mica, usturoi pisat, miere, mustar, sos de soia si ulei se fase o marinata in care se lasa fileul de somon timp de 15 min.

Eu prefer gatitul in cuptor si nu prajitul. Am incalzit cuptorul la 200 de grade si am introdus pt. 25 min. tava cu somonul marinat.

Garnitura de fenicul am preparat-o dupa reteta lui Jemie Oliver.

Am taiat feniculul solzisori, am adaugat 4 catei de usturoi tocati, sarea de mare si vermutul. Am presarat cu frunze de fenicul tocate si am acoperit tava cu hartie de copt umezita si apoi stoarsa.

Am dat la cuptor 30 min.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise