Somon la cuptor cu fenicul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 prtii:
  • 4 buc. file somon proaspat (aprox. 800 g)
  • 1 buc. ghimbir
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura mustar
  • 50 ml sos de soia
  • 25 ml ulei de masline
  • 6 bulbi de fenicul
  • 4 catei usturoi
  • 100 ml vermut alb
  • 25 ml ulei masline
  • 2 lingurite sare de mare

Mod de preparare

Din ghimbir ras pe razatoarea mica, usturoi pisat, miere, mustar, sos de soia si ulei se fase o marinata in care se lasa fileul de somon timp de 15 min.

Eu prefer gatitul in cuptor si nu prajitul. Am incalzit cuptorul la 200 de grade si am introdus pt. 25 min. tava cu somonul marinat.

Garnitura de fenicul am preparat-o dupa reteta lui Jemie Oliver.

Am taiat feniculul solzisori, am adaugat 4 catei de usturoi tocati, sarea de mare si vermutul. Am presarat cu frunze de fenicul tocate si am acoperit tava cu hartie de copt umezita si apoi stoarsa.

Am dat la cuptor 30 min.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise