Somon marinat cu seminte de anason(anice)

Timp pregatire
1440 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 somon de 1kg
  • seminte de anason
  • 1kg sare grunjosa
  • 5-6 linguri zahar
  • 250g sare fina
  • piper boabe
  • Pt decor
  • 1 dovlecel
  • patrunjel
  • coaja de lamaie
  • seminte de pin optional
  • ulei de masline

Mod de preparare

Somonul se spala bine se curata de intestin,se taie pe jumatate in lungime,se inlatura capul si se scoate osul central,se fileteaza in modul acesta se obtin 2 filete(nu se inlatura pielita);

Intr-un vas amestecam sarea groasa cu cea fina,adaugam zaharul si anasonul,boabele de piper,amestecam bine totul cu mainile;

Intr-o tava de plasic sau inox asezam jumatate din sarea preparata,deasupra asezam pestele si acoperim cu restul de sare;

presam putin cu mainile ,trebuie sa fie acoperit tot pestele ,eventual mai adaugam sare;

Lasam pestele in frigider cel putin 24 de ore dar nu mai mult de 48 ore,curatam bine de sare si il spalam sub jetul de apa rece;Il uscam cu hartie de bucatarie ,il ungem cu un fir de ulei de masline,si-l filetam cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si subtire,pornind de la coada pestelui ajungand usor spre cap;

Daca feliile sunt prea grase le batem un pic cu podul palmei;

Dovlecelul,il spalam si il taiem pe laterale evitand miezul(contine multe seminte),il taiem ft subtire ,,julien'',il asezam pe un platou,stropim cu ulei de masline,sare,patrunjel,asezam somonul filetat,decoram cu seminte de pin si julien de lamaie,saram,piperam si servim!

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise