Somon marinat

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 1 bucata somon(cca.250g.),
  • 1 avocado,
  • 1 fenicul,
  • sucul de la 2 lamai,
  • 1 lingurita susan,
  • 1 lingurita sos de soia,
  • 3 linguri de ulei de masline +1 lingurita ulei de masline,
  • 1 lingurita anason macinat proaspat,
  • sare,
  • piper,
  • frunze de menta pentru decor;

Mod de preparare

1.Se iau 3 boluri.

2.In primul , se amesteca feniculul ras cu suc de lamaie ,se adauga ulei de masline,putina sare,piper si anason.

3.In al doilea, se amesteca pulpa de avocado taiata cubulete cu sucul de la 1/2 lamaie si 1 lingura de ulei de masline.

4.In al treilea bol, se amesteca somonul (fara pielita), taiat cubulete , cu restul de suc de lamaie, cu 1 lingura ulei de masline,1 lingura sos de soia si semintele de susan .(macinate)

5.Se lasa sa se marineze, toate, 1 ora, la rece.

6.Se pregatesc 4 farfurii pentru servirea preparatului ,pe care se aseaza in ordine,feniculul,apoi avocado si somonul ,chiar in mijlocul farfuriei.Se decoreaza cu frunze de menta si se serveste imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise