Soufle cu lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 ml lapte degresat,
  • 6 oua,
  • 2 linguri cu varf zahar pudra,
  • 20 g faina,
  • 20 g zeamil (sau Maizena),
  • 2 lamai verzi,
  • 20 g unt moale.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 2400 si ungeti cu unt 6 boluri mici.

# Puneti pe foc laptele impreuna cu coaja rasa de lamaie (ambele). Separati galbenusurile de albusuri, frecati-le cu zaharul pudra, adaugati faina si zeamilul si turnati peste ele laptele cald, putin cate putin, continuand sa amestecati cu telul.

Rasturnati compozitia in cratita, puneti-o pe foc si lasati-o sa se ingroase aproximativ 5 minute. Luati cratita de pe foc si incorporati zeama de lamaie (ambele).

Bateti albusurile spuma, incorporati-le usor in compozitie, umpleti cu ea bolurile (circa 2/3) si dati-le 10 minute la cuptor. Reduceti temperatura la 150°, lasati-le inca 15-20 de minute sa se inchege bine souflE-ul si serviti-l imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise